Anabilim Dalı Öğrencilerimiz İklim Değişikliği Konferansı düzenledi.
10 Ocak 2024 | 16:15

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR: GAZİ ÜNİVERSİTESİ COĞRAFYA EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN KUURLAN COĞRAFİ BİLİNÇ VE KEŞİF TOPLULUĞU İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GÜNÜMÜZE YANSIMALARI KONFERANSI

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Eser Ünaldı danışmanlığında ve Anabilim Dalımız öğrencileri tarafından kurulan “Coğrafi Bilinç ve Keşif Topluluğu” tarafından Gazi Eğitim Fakültesi F blok Konferans salonunda 5 Ocak 2024 tarihinde "İklim Değişikliği ve Günümüze Yansımaları" konulu konferans düzenlendi. Konferans Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Ümran Kömüşçü'nün anlatımıyla gerçekleştirdi.

Konferansa Gazi Üniversitesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı hocaları ve öğrencileri katılım gösterdi.  Konferans kapsamında, Prof. Dr. Ali Ümran Kömüşçü, Küresel İklim Değişikliği, İklim Değişkenliği, Küresel Isınma ve Sera Etkisi kavramlarına odaklandı. Katılımcılara bu temel iklim değişikliği unsurlarını anlama ve değerlendirme fırsatı sundu. Konuşmada, dünya genelindeki iklim değişikliklerinin nedenleri bu değişikliklerin doğaya olan etkileri ve almamız gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Ali Ümran Kömüşçü, küresel ölçekteki iklim değişikliği konusunda bilgilerini paylaşarak, dinleyicilerin bu konuda bilinçlenmesini sağladı. Konferansın sonunda Prof. Dr. Ali Ümran Kömüşçü katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak konferansı noktaladı. Etkinlik topluluğun danışman hocası ve Coğrafya Eğitimi Ana Bilim dalı öğretim üyesi olan olan Prof. Dr. Ülkü Eser Ünaldı tarafından Prof. Dr. Ali Ümran Kömüşçü’ye verilen armağan ile tamamlandı.

İlkim Değişikliği 3-1 İlkim Değişimi ve Günümüz Yansımaları Etkinliğinden-1

background image